fi

Alinan tarina

"Työtä pelkäämätön ja tarttuu rohkeasti haasteisiin"

Alina on 33-vuotias työterveyshoitaja ja perheen äiti Evijärveltä. Hän on syntyjään Lestijärveltä, maanviljelijäperheestä. Lapsuuden kodistaan hänellä on vahvat juuret maanviljelyyn ja yrittäjyyteen. Lapsesta asti hän on oppinut työn merkityksen. Koko perhe on paiskinut yhdessä töitä maatilan ja maatilamatkailun, pitopalvelun parissa. Ensimmäinen oikea palkkatyö Alinalla on ollut kiertää toreilla yhdessä isänsä kanssa paistamassa muikkuja ja luomuruisleipää myyden. Yksi kesä kului raivaussahan varressa nuorta koivumetsää  hoitaen.

Alina on terveydenhoitaja-sairaanhoitaja ja hän työskentelee nykyään työterveyshoitajana Pietarsaaressa. Ensimmäisen kosketuksen hoitotyöhön Alina sai jo lukioikäisenä vanhusten palvelutalossa kotiavustajan tehtävissä. Siitä lähtien Alina on kokenut hoitoalan omakseen. Kokkolassa terveydenhoitajaopintojen aikana Alina työskenteli paljon keskussairaalan vuodeosastoilla. Valmistuttuaan hän aloitti työterveydenhoitajan työt Alajärvellä, jossa työskenteli liki 6 vuoden ajan. 

Työnsä ja muun kokemuksensa kautta Alinalla on näkemystä ja tarttumapintaa moniin eri alan toimijoihin työelämässä, terveysnäkökulmaa unohtamatta. Uusperheen äitinä hänellä on näkökulmaa lapsiperheiden ja lasten asioihin. Alina on luotettava, rauhallinen, rehellinen, järkevä ja hän ottaa asioista selvää. Alinalla on koulutuksensa, työkokemuksensa ja muiden toimiensa kautta valmiudet kohdata erilaisia ihmisiä. Häntä on helppo lähestyä.

Evijärvellä asuessaan Alina on toiminut maakunnallisissa ja kunnallisissa luottamustoimissa vuodesta 2017 lähtien. Alina on Evijärven kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen puheenjohtaja. Hän on Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuutettu ja sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston jäsen. Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa hän on yhtymähallituksen jäsen, yksilöjaoston varapj. ja työsuojelutoimikunnan puheenjohtaja. Alina osallistui juuri myös keskustapolitiikan Uusi Verso -korkeakouluun, missä hän verkostoitui laajalti keskustalaisten toimijoiden kanssa.

Alinalla on jalansijaa monessa paikkaa: Hän on kotoisin Keski-Pohjanmaalta, asuu Etelä-Pohjanmaalla ja työskentelee ruotsinkielellä Pohjanmaalla. Alina on arvoiltaan ja ominaisuuksiltaan oikeudenmukainen, eikä harrasta ns. kyläpolitikointia. Alina on laajasti koko alueen asialla ja hänen taakseen on helppo asettua yli puolue- ja kuntarajojen.

Kuva: JP Hiirikoski
Kuva: JP Hiirikoski